מכירים את זה שלפעמים מצטרפים להם מקרים והזדמנויות ופתאום אתם מבינים שלעולם יש משהו להגיד לכם? אז השבוע זה קרה לי.
ראשית, הקדמה:
בחודש אוגוסט נסענו לביקור משפחתי בארה"ב. מודה, לא ממש אהבתי, אני יותר טיפוס של אירופה, של צריחים, שווקי איכרים, פירות טריים. משהו בגדול האין סופי האמריקאי (בכל כך הרבה צורות ומובנים), הגביר את האי שקט שלי. העושר, ההרחבה, היותר מהכל הלחיצו אותי.
למרות זאת – ואולי בגלל – אחד הדברים שלא הפסיקו להפתיע אותי זה כמה קל שם:
קל לחצות כביש כי הנהגים נותנים זכות קדימה במעבר חצייה להולכי רגל, קל לעמוד בתור כי אף אחד לא נושף לך בעורף, קל להזמין מוצרים באינטרנט כי הם מגיעים בצ'יק ואם לא מתאים אפשר להחליף בלי בעיות, קל למצוא חניה (את זה אני לא יכולה להסביר, אבל איכשהו תמיד מצאנו) ו…קל לבשל. או מדויק יותר: קל להזין בני משפחה אהובים.
אם להיות כנה, במשך שבועיים לא בשלתי בכלל. זה היה חלק מהפינוק. ומדובר במי שמבשלת מגיל שבע (7!) – זה היה ההסכם שלי עם אמא שלי, היא דואגת למצרכים ואני דוןאגת שיהיה אוכל טעים בבית (מה לעשות? לא כולם ניחנו באמא בשלנית). אח של אורי דאג שנאכל היטב, הרבה ובלי מאמץ. רוצים לדעת איך בלי מאמץ? כי בכל סופר יש אינסוף פתרונות המתאימים גם למי שלא רוצה להכנס למטבח לזמן ארוך כדי להכין ארוחה ליקרים לו.ה.
באמת! מוצרים שמישהוא חשב ותיכנן איך יקצרו תהליכים, יפשטו אותם וישיגו תוצאה ראויה בכל פעם מחדש, ולא רק באזור המתוקים.
אמצע:
חזרנו מהחופשה, לקח לי קצת זמן להתאושש, אבל תוך שעות ספורות, שוב מצאתי את עצמי מג'נגלת בין ארוחת צהריים לארוחת ערב, בין הכריכים להכנת עוגת שמרים, בין בית הספר , חלה לשבת וארוחת שבת למשפחה. שגרה.
ואז…הפתעה!
דפיקה בדלת.
שליח עם צידנית אדומה.
מתנה לחג! (מאז שאני עצמאית אני לא מקבלת מתנות לחג…).
ובצידנית…כל טוב:
בצק לפיצה מצונן
בצק פריך מצונן
בצק עלים מצונן
וממרח אגוזים
וזה לא הכל!
בלילה מוכנה לוואפל בלגי
בלילה מוכנה לקרפ
ו…סירופ מייפל משובח.
התרגשות.
ועשייה.
במשך שבועיים ניסיתי על בני משפחתי מתכונים שבעבר הייתי טורחת עבורם על לישה, התפתחה, רידוד ועיצוב. פשוט פתחתי, מתחתי, מללאתי ולתנור. גיליתי שהחלק הכי קשה בהכנת קרפ סוזט היה לסובב את הפקק. ברצינות! זה כל כך פשוט. פשוט ומרגש.
אז מה הסוף?
רשמתי לעצמי בגדול על המקרר:
פשוט
שאזכור שאפשר לבחור גם בדרך הפשוטה יותר, שיש במקרר בסופר אריזות בדיוק בגודל הנכון של בצק מצונן. בצק עלים, בצק פילו, בצק פיצה או בצק פריך – בצק מרודד ומוכן לאפייה.
וכשצריך להכין ארוחת ערב מהירה, מה יותר פשוט מלזכור שיש במקרר תערובת לפנקייק, וואפל בלגי או קרפ שמבטיחה הצלחה בכל הכנה?