חומציות יתר

כשהגוף שלנו סובל מחומציות יתר,

הרקמות הופכות דלקתיות

מצב המעודד מחלות והשמנה.

דלקת גרון למשל,

הינה תופעה חיובית –

המעידה שהגוף שלנו נלחם בפולשים.

אבל,

כשדלקת הופכת כרונית

(מצב אקוטי מוגדר כרוני כשהוא נמשך למעלה משלושה שבועות)

הגוף הופך חומצי,

התסמינים הופכים נרחבים ועמוקים יותר

ועלולים להוביל למגוון תופעות לא רצויות:

השמנה מסוכנת

נזקים למערכת הלב

סרטן*

תאווה למזונות מתוקים או מלוחים

הפרעות בכליות

אבנים בכליות

זרימת דם לא תקינה לקצוות הגוף

אקנה

פגיעה במערכת החיסונית

עליה ברמת הרדיקלים החופשיים בגוף

אוסטאופורוזיס

כאבי שרירים

עייפות כרונית וחוסר אנרגיה

עיכול איטי וחלקי

קנדידה.

גוף בריא ומאוזן

מתפקד בצורה מיטבית** בסביבה בסיסית של 7.35-7.45***

כל חריגה מהמדדים הללו גורמת לערעור המערכת החיסונית.

ברגע שהגוף שלנו הופך חומצי

הגוף מגיב בייצור תאי שומן המאחסנים את החומצה

במטרה להגן על הגוף מנזקי החומצה.

אורך החיים המודרני

מזמן לנו מגוון גורמים המשפיעים על מדדי הבסיסיות/חומציות

  • אורח חיים לא בריא
  • מתח ולחץ נפשי
  • אלרגנים במזון (חומרים משמרים, צבעי מאכל)
  • עישון
  • תרופות
  • מזונות מעודדי חומציות (מזון מעובד, משקאות קלים,סוכר, חלבונים ושומן מהחי).

 

גוף חומצי

נוטה לצבור נוזלים

דבר שמקשה ומאט ירידה במשקל.

לכן,

לפני שאתם בוחרים בתהליך הרזיה

דיאטת חלבונים, רואו, פליאו –

ולא משנה במה תבחרו,

כדאי לכם קודם כל להביא את הגוף למצב בסיסי.

הכרת האינדקס החומצי של המזונות

תעזור לכם להרכיב תפריט מאוזן

שלאורך זמן יתמוך בשמירה על משקל תקין.

אל תתייאשו,

עשויים לעבור שבועות לא מעטים

עד שהגוף שלכם יחזור לרמה בסיסית

ורק אז תבחינו בירידה משמעותית במשקל.

חשוב להבין,

המדד החומצי אינו מודד

האם המזונות שאתם צורכים חומציים או בסיסיים מלכתחילה,

אלא מה התהליך החומצי/בסיסי שהם מעוררים בגוף.

לימון למשל,

שבהגדרתו הוא חומצי,

יוצר בסיסיות חזקה.

מזונות חומציים מעוררי דלקת:

מזונות מעובדים

מוצרים מהחי (בשר, מוצרי חלב, ביצים)

משקאות קלים

פיצה

גלידה

סוכר (כל סוכר…)

קפה

ירקות סולניים (כגון: עגבניות, קישואים, תפוחי אדמה)

ממתיקים מלאכותיים

חומרים משמרים

צבעי מאכל

מוצרים מחיטה לבנה (לחם, פסטה, מאפים)

תירס

מרגרינה

שמנים מתועשים (שמן תירס, שמן קנולה)

חומרי הדברה

פלסטיק (אריזת מזון, הקפאה וחימום בקופסאות פלסטיק)

עישון

זיהום אוויר

מזונות חומציים, מזונות בסיסיים, מזון חומצי, מזון בסיסי, דיאטה מונעת סרטן, דיאטה נגד סרטן, מזון מונע סרטן, ג'וס פלאס, יולה חלפין, ענת קידר, שייק ירוק

מזונות בסיסיים:

פירות וירקות טריים מגידול מייטבי

עלים ירוקים

ירקות שורש (בטטה במיוחד)
אגוזים

גרעינים

עדשים

תבלינים

שמן זית בעל חומציות מינמלית (לא יותר 0.6%)

שמנים לא מזוככים (שמן דגים, שמן קוקוס)

טחינה

שקדיה

מייפל
מיץ/שייק מעלים ירוקים

דגנים מובחרים (שיבולת שועל, קינואה, דוחן, אורז בר)

*כריס קאר

היא הוכחה שגם סרטן יכול להיות סקסי

ושגוף בסיסי יכול למגר אפילו תאים סרטניים בכוחות עצמו

(כי גוף מאוזן יכול להפנות משאבים למה שזקוק לטיפול

ולא להתעסק בדברים בוערים כמו לחץ דם גבוה, סוכר מיותר ועוד רעות חולות)

**אוטו היינריך וורבורג

זכה בפרס נובל

על גילוי הקשר בין תאים סרטניים וסביבה חומצית

***בדיקת חומציות  PH

מתבצעת בעזרת נייר לקמוס

וניתן לבצע אותה בבית בקלות.

מה עוד?

הכניסו תנועה לחייכם

הליכה, אופניים, ריקוד ואפילו עליה במדרגות.
הפחיתו מתחים

המנעו ממזהמים

והרכיבו לכם תפריט כזה

שיכיל 12-15 מנות (מנה=120 גרם) ירק ופרי

מגידול מיטבי

שנקטפו בשיא בשלותם

והגיעו לפה שלכם במהירות האפשרית.

קשה?

ג’וס פלאס יעשה לכם את החיים פשוטים הרבה יותר!

רוצים לדעת כיצד? שאלו אותי, כאן, למטה בתגובות

או בטלפון 050-5570750


Leave a Reply